L'acusació de l'exalcalde de Sant Quirze manté la pena de quatre anys de presó

El judici a l'exalcalde de Sant Quirze del Vallès, Sebastià Ruiz, i als exregidors de Medi Ambient Francesc Contreras i Josep Coll, va quedar ahir vist per a sentència. El 9 de setembre, els tres acusats sabran si són condemnats per un presumpte delicte mediambiental a la riera de la Betzuca. La fiscalia va decidir ahir mantenir la petició de quatre anys i un dia de presó i 8.400 euros de multa per a cadascun d'ells. Els continua acusant d'haver permès l'abocament d'aigües residuals dels barris de Can Casablanques i Can Pallàs i de no haver plantejat una solució fins a la investigació dels Mossos d'Esquadra.

La segona part de la vista va consistir en la presentació de les proves pericials a càrrec de dues expertes en toxicologia. Els advocats de Ruiz, Contreras i Coll ni tan sols van fer-los preguntes en entendre que admeten «la contaminació» i que la base de la seva defensa va en un altre sentit, concretament la demostració documentada que, «en el moment de la investigació dels Mossos, ja estava redactat l'informe per solucionar els abocaments, i ja s'havia fet arribar a l'Agència Catalana de l'Aigua», en paraules de la lletrada Judit Gené. Ella també va afegir que és optimista amb vista a la sentència, tenint present que «les pèrits han dit que 100 metres més amunt l'aigua ja estava contaminada» i que «el fiscal, en algun moment, ha admès que, tècnicament, la reparació era complicada».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.