Medi ambient

CiU de Tossa acusa TU de prometre impossibles

Per Cuatrecasas, el consistori no podria requalificar sòl encara que es votés sí al port

El grup de CiU en les eleccions de l'any passat a Tossa de Mar acusa l'equip de govern (Tossa Unida i ERC) de prometre impossibles. Encara que guanyi el sí en la votació sobre el port (i un hotel i xalets) del 20 de novembre, l'Ajuntament no té “potestat” per requalificar els terrenys, ja que contravindria el pla director urbanístic del sistema costaner de la Generalitat, sosté la regidora de CiU Àngela Cuatrecasas.

La regidora reitera que el procés és “un engany” perquè, encara que s'imposi el sí d'aquí a un mes, l'Ajuntament “ja sap que no té potestat per decidir res ni pot requalificar els terrenys”. “Per tant, què pretén?”, es demana.

El grup de CiU és una de les onze entitats (entre associacions i grups polítics) que participarà en la campanya prèvia a la jornada de votació del diumenge 20 de novembre. Tot i que els promotors (les societats Star Assets i Feanda 2) no s'hi havien inscrit, Cuatrecasas sosté que l'equip de govern els ha permès de disposar del “50% dels espais publicitaris”, cosa que demostra que l'equip de govern “no és imparcial”.

Nul·litat “dels actes”

CiU ha demanat un dictamen al catedràtic de dret administratiu de la UdG Joan Manuel Trayter sobre el procés de la consulta, inclosa en el conveni subscrit amb els promotors. El dictamen de Trayter, del 19 d'octubre, resol que, entre altres coses, el conveni no ha estat a exposició pública i no ha passat per ple. Per això, “la nul·litat del conveni de planejament, origen de la convocatòria de la consulta popular no referendària [...] podria arrossegar a la nul·litat tots els actes posteriors”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia