Societat

Trànsit

Uns 263.000 vehicles ja han tornat a l'àrea metropolitana

La xifra suposa el 85% dels 307.000 desplaçaments previstos en l'operació tornada de Sant Joan

Les principals afectacions de la jornada s'han concentrat a diversos trams de l'AP-7, C-32, C-31, C-65, C-35, A-2 i N-340

Uns 263.000 vehicles han tornat a l'àrea metropolitana de Barcelona fins a tres quarts de nou del vespre d'aquest diumenge, segons informa el Servei Català de Trànsit (SCT). Aquesta xifra suposa el 85% dels 307.000 desplaçaments previstos en l'operació tornada del pont de Sant Joan, que aquest any ha coincidit amb la jornada d'eleccions al Congrés.

Fins a les vuit del vespre, hora de tancament dels col·legis electorals, han tornat uns 250.000 vehicles, el 81,4%.

Els problemes de mobilitat s'han començat a notar des del migdia, quan ha arrencat el dispositiu de trànsit. Les primeres cues s'han registrat a la C-31 a Santa Cristina d'Aro, a la C-65 a Llagostera i a l'AP-7 a Maçanet de la Selva i a Vilafranca del Penedès.

Al llarg de la tarda s'han accentuat les retencions de retorn cap a l'àrea de la capital catalana. Les afectacions més destacades han estat a l'AP-7 nord, amb fins a 10 quilòmetres de retenció a Fogars de la Selva, 5 a Sant Celoni i 5 a La Roca del Vallès; a l'AP-7 sud, on hi ha hagut cues de 4 quilòmetres a Vilafranca del Penedès; 2 quilòmetres a Sant Sadurní d'Anoia i 2 quilòmetres a Castellbisbal. A la C-32 nord hi ha hagut 4 quilòmetres de retenció a Sant Pol de Mar, 4 quilòmetres a Sant Andreu de Llavaneres i 2 quilòmetres a Alella; a la C-32 sud s'han registrat fins a 13 quilòmetres a Sant Pere de Ribes i 5 quilòmetres a Sant Boi de Llobregat. A la C-31 hi ha hagut fins a 10 quilòmetres de cua a Santa Cristina d'Aro ( nord) i 6 quilòmetres a Sitges (sud).

També hi ha hagut problemes de mobilitat a la C-65 a Llagostera, amb 6 quilòmetres de cua; a la C-35, amb 7 quilòmetres a Sant Celoni; a l'A-2, on hi hagut 8 quilòmetres de congestió a Tàrrega. La carretera N-340 ha registrat afectacions en diversos trams: 4 quilòmetres a Altafulla, 8 quilòmetres al Vendrell, 2 quilòmetres a Castellet i la Gornal i 3 quilòmetres a Vallirana.

Altres punts on hi ha hagut retencions han estat la C-14, amb 3 quilòmetres a La Riba, 5 quilòmetres a Montblanc i 4 quilòmetres a Alcover, en direcció Tarragona, i a la C-15 en un tram de 8 quilòmetres a Torrelavit, en sentit Igualada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia