Societat

Dos agents cívics vigilaran durant les nits a Calella

Informaran els veïns i els turistes sobre l'ordenança municipal de civisme

Ho faran fins a final d'any

Dos agents cívics vetllen des d'aquesta setmana per garantir la convivència ciutadana durant les nits a Calella. El seu radi d'acció s'estén, sobretot, a la zona hotelera i d'oci del municipi com ara la riera Capaspre, la plaça de l'Ajuntament, el carrer Jovara i el passeig de Manuel Puigvert, on des de les deu de la nit fins a les quatre de la matinada informaran els veïns, però també els turistes, de les conductes prohibides per les ordenances municipals i de les conseqüències que poden comportar. Es tracta, segons defensa el regidor de Seguretat i Serveis de Ciutat, Albert Torrent (CiU), de poder conciliar la convivència i el descans amb l'increment de visitants del municipi durant aquests mesos d'estiu.

Uniformats i identificats amb una armilla, els agents faran aquesta feina fins a final d'any. D'aquesta manera vigilaran que els grups de gent que surten d'un local d'oci nocturn no es quedin al carrer fent soroll excessiu; que no hi hagi conductes incíviques com ara fer les necessitats a la via pública; que no es provoquin petits aldarulls; que no es llencin coses a terra, i que no es consumeixi alcohol a la via pública. El regidor de Seguretat assenyala que si hi ha conflicte, els agents cívics nocturns deixaran d'intervenir i qui passarà a actuar serà la Policia Local, amb la qual tenen un sistema de comunicació directe. Els agents cívics, que han estat contractats a través de plans d'ocupació i formats per desenvolupar aquesta tasca, són persones que estaven a l'atur, i tots dos parlen anglès amb fluïdesa, ja que un dels focus principals d'actuació és promoure precisament un turisme responsable.

LA FRASE

La intenció és pacificar les nits d'estiu a la ciutat i fomentar la convivència veïnal
Albert Torrent
regidor de seguretat i serveis


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia