Societat

La Diputació de Barcelona aprova el cartipàs amb una rebaixa de sous d'entre el 5 i el 14%

Guiteras, Castells, Pujol i Budó són els nous vicepresidents i queda per conèixer el nom del cinquè

La Diputació de Barcelona ha aprovat aquest dimecres el nou cartipàs, que dóna llum verda a una rebaixa de retribucions d'entre el 5 i el 14%. La presidenta, Mercè Conesa, és la que més es retalla el sou: passarà a cobrar 7.107 euros, un 14% menys que fins ara. Acompanyaran Conesa fins a cinc vicepresidents, dels quals quatre ja han estat nomenats: l'alcalde de Moià, Dionís Guiteras (ERC); el d'Igualada, Marc Castells (CDC); el de Llinars del Vallès, Martí Pujol (ERC); i la de la Garriga, Meritxell Budó (CDC). L'organigrama de govern s'estructurarà en cinc àrees executives: Presidència; Territori i Sostenibilitat; Desenvolupament Econòmic i Local; Cultura, Educació i Esports; i Atenció a les persones.

El sou corresponent a la presidència de la Diputació de Barcelona es redueix de 8.265,98 euros mensuals bruts a 7.107, 85 euros. Els vicepresidents veuran decréixer les seves retribucions un 8%, dels 6.912,17 euros de l'anterior mandat als 6.367,47 actuals, mentre que els salaris dels presidents d'àrea i portaveus de grups disminueixen un 5%: passen dels 5.967,60 euros al mes a 5.669,22. Els portaveus adjunts es mantenen en 3.795,85 euros.

Els diputats electes delegats, adjunts o portaveus de grup amb una dedicació parcial també veuen rebaixat el sou. Els que dediquen el 75% de la seva jornada percebran 4,251,91 euros; els que hi destinen el 51%, 2.891,30 euros; i els de 25%, 1.417,30 euros.

L'assistència als plenaris dels càrrecs sense dedicació exclusiva o parcial, s'ha fixat en 850 euros, i a l'assistència a comissions es xifra en 390 euros.

Al costat de la presidenta Mercè Conesa, han estat nomenats Dionís Guiteras com a vicepresident primer; Marc Castells com a segon; Martí Pujol, tercer; i Meritxell Budó, quarta. El nom de la persona que ocuparà la vicepresidència cinquena encara està en l'aire.

A més, s'han constituït cinc àrees de govern: Presidència; Territori i Sostenibilitat; Desenvolupament Econòmic i Local; Cultura, Educació i Esports; i Atenció a les persones.

L'alcalde republicà de Moià, Dionís Guiteras, encapçalarà l'Àrea de Territori i Sostenibilitat; mentre que el batlle convergents d'Igualada, Marc Castells, serà el titular de Desenvolupament Econòmic Local; l'alcalde de Llinars del Vallès, Martí Pujol (ERC), presidirà l'Àrea de Cultura, Educació i Esports, i l'alcaldessa de la Garriga, Meritxell Budó (CDC), encapçalarà l'Àrea d'Atenció a les persones.

A banda d'aquestes assignacions, el ple extraordinari d'aquest dimecres també ha servit per donar a conèixer els presidents i portaveus de cada formació política. De CiU, el president és Joaquim Forn i el portaveu, Joan Carles Garcia Cañizares; d'ERC-AM, Josep Ramon Mut (president), Jordi Fàbrega (portaveu), i Isaac Albert (portaveu adjunt); de PSC-CP, Núria Marín (presidenta), Pilar Díaz (portaveu), i Ana María del Puy del Frago (portaveu adjunta); d'Entesa, Alexandra Sevilla (presidenta), Arnau Funes (portaveu), i Carles Rodríguez (portaveu adjunt); del PP, Xavier García Albiol (president), Ramon Riera (portaveu), i Manuel Reyes (portaveu adjunt); de C's, Miguel Ángel Ibáñez (president), Sonia Sierra (portaveu), i Salvador Tovar (portaveu adjunt); i de la CUP-PA, Laia Sabater (presidenta), Maria Rovira (portaveu), i Joaquim Jesús Duran (portaveu adjunt).

Actualment, la Diputació està formada per 51 diputats: 14 de CiU; 11; d'ERC-AM; 10 de PSC-CP; 7 d'ENTESA; 3 de PP; 3 de C's; i 3 de la CUP-PA.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia