Societat

211.442 vehicles surten de l'àrea metropolitana de Barcelona fins a les 21 hores

És el 43% dels 495.000 automòbils que es preveu circulin durant l'operació sortida del cap de setmana llarg de l'1 de Maig

211.442 han sortit fins a les vuit del vespre d'aquest dijous de l'àrea metropolitana de Barcelona, el 43% dels que es preveu que ho facin amb motiu de la festivitat de l'1 de Maig.

Les temperatures elevades i el fet que sigui el primer cap de setmana prolongat per un dia festiu fan que el Servei Català de Trànsit (SCT) esperi gairebé un 4% més de mobilitat que en el mateix període festiu de l'any passat. Així, calcula que prop de 495.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona durant l'operació sortida d'aquest dijous i al llarg de divendres al matí.

Els principals problemes de trànsit durant l'operació sortida s'han concentrat aquesta tarda a les Rondes de Dalt i Litoral de Barcelona, que en alguns moments han presentat retencions al llarg de tot el seu recorregut i en els dos sentits de la marxa. En general s'han registrat cues de 2, 3 o 4 quilòmetres, si bé a la Ronda de Dalt hi ha hagut fins a deu quilòmetres de retencions en sentit Trinitat.

A l'AP-7 a Montmeló, Santa Perpètua de Mogoda i Barberà del Vallès, en tots els casos en sentit Girona, també s'han produït retencions, que en alguns casos han superat els deu quilòmetres.

Altres vies que han presentat problemes han estat la C-32 al seu pas per Esplugues i Sant Boi de Llobregat cap a Tarragona i amb l'enllaç amb la B-20, respectivament, i la C-58 a Sant Quirze del Vallès, cap a Terrassa, entre d'altres.

Durant el dispositiu especial de Trànsit, un total de 1.673 agents dels Mossos d'Esquadra es desplegaran per la xarxa viària catalana en tasques de vigilància i regulació del trànsit i per informar de les incidències que es puguin produir.

A més, hi haurà controls i vigilància específica a les vies secundàries ja que és on es produeixen la majoria d'accidents. Així, es preveuen fer 1.270 controls, tant d'alcoholèmia i drogues com per revisar les mesures de seguretat passiva, per distraccions o per velocitat excessiva, entre d'altres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia