Osona/Ripollès

Vila d’Abadal confia que les illes per a vianants a Vic s’acabaran consolidant

“Hi ha un cert nerviosisme per part del comerç i d’alguns regidors que senten més la pressió”, diu a EL 9 TV.

L’alcalde de Vic, Josep M. Vila d’Abadal, admet que la posada en marxa, la setmana passada, de les noves illes de vianants a part de l’Eixample Morató, al centre històric i al segon tram del carrer de Gurb han provocat queixes, però confia que el projecte s’acabarà consolidant. “Hi ha hagut una reacció per part dels botiguers [de l’Eixample Morató] totalment contrària, però n’hem de parlar una vegada més i ens demanaran coses puntuals que si es poden donar s’han de donar i si no, no. El projecte és el que és”, va explicar en una entrevista emesa dimarts al programa ’Angle obert’ d’EL 9 TV i EL 9 FM.

Vila d’Abadal va qualificar de “normal” la reacció dels comerciants i va fer notar que “en època de diners, hauríem fet l’urbanisme abans i s’hauria vist més clar. Així s’entén menys, però amb bona promoció i bona ajuda farem créixer i néixer aquesta zona comercial”. L’alcalde va admetre que “hi ha un cert nerviosisme per part de la gent del comerç i d’alguns regidors que senten més la pressió”, però va insistir que les illes per a vianants acabaran funcionant. De fet, Vila d’Abadal es va reunir dilluns al vespre amb una representació dels comerciants i ja es van acordar petits retocs. Destaquen la decisió de retirar les jardineres que impedien la circumval·lació a la plaça dels Màrtirs –ara els vehicles hi poden donar la volta i sortir pel carrer Misericòrdia cap al carrer Nou en comptes d’anar forçosament cap al Passeig– o reforçar la senyalització a la plaça Divina Pastora per indicar que l’accés a la plaça dels Màrtirs és pel carrer Sant Pau. Amb modificacions com aquestes, que afecten bàsicament a la zona de l’Eixample Morató que s’ha deixat de lliure circulació, s’espera que millori la fluïdesa del trànsit que accedeix a la zona tot i que l’objectiu era trencar els circuits per evitar-hi la circulació de pas. Preguntat sobre si tindria la mateixa determinació per implantar illes de vianants si es presentés a les eleccions, va respondre que sí i va recordar que el seu projecte seria, com ja ha indicat altres vegades, tancar tot el centre. Això, però, va dir que no passaria perquè ell no es presenta i perquè l’equip de govern no té intenció de fer-ho. “Això no passarà: s’imposarà el seny”, va dir.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia