Societat

BCN World obté el suport dels empresaris de Reus

Diuen que el projecte generarà llocs de treball i turisme, tot i que discrepen del joc i l'impacte mediambiental

El teixit empresarial reusenc troba més motius a favor de BCN World que en contra. Així ho indica un estudi de la Cambra de Comerç, que conclou que un 59% dels enquestats es mostren convençuts que el macroprojecte generarà llocs de treball i un increment del turisme (34%), i també la dinamització econòmica de la zona (18%) i la possibilitat de crear sinergies amb les empreses del territori (12%).

A l'altre cantó, les problemàtiques entorn del joc i l'impacte negatiu sobre el medi ambient (tots dos amb un 14%) són les principals amenaces que els empresaris veuen amb el complex que promou l'empresa Veremonte. Aquests també temen la precarietat laboral del projecte (10%), l'increment d'addiccions al joc i vicis (8%), un turisme dedicat exclusivament al joc (8%) i el perjudici d'altres sectors i empreses locals (8%). Quant als riscos del complex, un 18% de l'empresariat no hi veu “cap aspecte positiu”, si bé confessa que segueix amb “molt” (16%) o “bastant” (45%) interès el projecte, i creu que és un motiu d'optimisme davant una situació econòmica que, segons el seu parer, és “regular o dolenta”.

Metrovacesa

D'altra banda, més de la meitat dels empresaris afirmen que el centre comercial de Metrovacesa que s'està construint a Reus afectarà negativament el petit comerç del centre de la ciutat, malgrat que bona part manifesten que no tenen gaire coneixement del projecte. En aquest sentit, el president de la Cambra de Comerç de Reus, Isaac Sanromà, ha demanat als promotors del centre comercial més concreció al respecte.

LA XIFRA

18%
dels empresaris enquestats
no veuen cap aspecte positiu en el projecte d'oci i joc que representa BCN World.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia