Societat

Protesta dels Mossos al vestíbul de la comissaria de la Plaça Espanya

Una cinquantena de delegats sindicals es manifesten contra la rebaixa de les condicions laborals

Reclamen negociar amb Interior perquè “les retallades no vinguin imposades de manera unilateral”

Una cinquantena de delegats sindicals dels Mossos d'Esquadra han irromput aquest divendres al vestíbul de la comissaria de la plaça Espanya de Barcelona com a mesura de protesta per la rebaixa de les condicions laborals que denuncien que patiran els membres del cos. Es tracta de delegats dels sindicats SPC, SAP-UGT i SME-CCOO. El portaveu d'aquest últim, Antoni Castejón, ha assegurat que aquesta és “la primera de les mobilitzacions que vindran”, mentre que el secretari general de SPC, David José, ha dit que l'objectiu és “començar les negociacions i que les retallades no vinguin imposades de manera unilateral”.

La irrupció a la comissaria de la Plaça Espanya vol ser una “mesura de pressió” per intentar una negociació amb el Departament d'Interior perquè “les retallades no vinguin imposades de manera unilateral”, segons ha dit David José, de SPC. A més, els sindicats alerten que aquesta és “la primera de les mobilitzacions que vindran” si no hi ha un replantejament de com afectaran les retallades de les condicions laborals.

Ús del castellà


Una altra de les accions que s'han dut a terme és demanar als membres del cos que utilitzin el castellà en les seves comunicacions internes, un fet que el portaveu de SAP-UGT, Valentín Anadón, ha qualificat de “protesta històrica dins del cas”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.