Societat

SALUT

Les queixes del Vallès en sanitat arriben en cotxe fins a Barcelona

Sabadell i Mollet, punts de sortida d'una caravana reivindicativa

L'acte es clou a peu a la plaça Sant Jaume

Les plataformes en defensa de la sanitat pública del Vallès i del Baix Vallès van organitzar ahir una caravana reivindicativa que va unir Sabadell i Mollet del Vallès amb Barcelona. El trajecte el van recórrer en cotxe per l'N-150 i la C-17, respectivament, i van fer arribar les seves queixes per les retallades de la Generalitat en matèria de salut a través de pancartes, fulls informatius i proclames emeses per megafonia.

Un cop a la capital catalana, al primer tram de l'avinguda Meridiana, tots els vehicles –uns 90, segons l'organització– van confluir en un punt i, posteriorment, es van separar en dos itineraris diferents: un pel carrer Mallorca i l'altre pel carrer Aragó i el passeig de Sant Joan. El destí final era la Via Laietana, on els cotxes, en tot moment escortats pels cossos policials locals o els Mossos d'Esquadra, van estacionar en pàrquings per tal que es pogués cloure l'acte, a peu, a la plaça Sant Jaume. Allà, la comitiva vallesana va ser rebuda per membres de la Confavc i de Dempeus per la Salut Pública, així com pels ocupants d'alguns autocars provinents de Sabadell, i es va procedir a la lectura d'un manifest en què es denunciava el tancament de les urgències dels CAP de Ca n'Oriac, Badia, Castellar del Vallès, Santa Perpètua i Montcada, de la mateixa manera que es demanava el manteniment dels recursos a l'hospital Taulí de Sabadell i al de Mollet. En l'acte també van participar ciutadans de Viladecavalls, preocupats per la continuïtat del servei del CAP de Can Trias.

LA FRASE

Una caravana així només s'havia vist amb el futbol. S'ha de reconèixer el suport policial i dels Mossos
Josep Estanyol
MEMBRE DE LA PLATAFORMA DEL VALLÈS I DE LA FAV DE SABADELL


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.