Societat

Successos

S'ha acabat el joc

Un empresari condemnat el 2005 per estafa s'havia atrinxerat al seu xalet per eludir la presó

L'excés de confiança va permetre'n la detenció

Els Mossos van detenir el 21 de setembre l'empresari Pedro Ramón Morcillo, que havia fugit de la justícia a principis del 2005, quan va ser condemnat a cinc anys de presó per haver estafat dotze milions d'euros a clients a través d'una empresa financera batejada amb el nom de Diagonal Divisas. La policia catalana el va trobar amagat a la seva majestuosa finca de la urbanització de Sant Feliu del Racó, a Castellar del Vallès (Vallès Occidental), però no en un lloc ostentós del nivell de l'estafador, sinó a l'interior d'un armari minúscul de la planta de convidats –n'hi ha tres més– sense cap tipus de ventilació. Totalment atrapat, com un dels seus centenars de clients estafats.

Com pot ser que Pedro Ramón Morcillo estigués cinc anys en llibertat? És el gran misteri. Se sap que l'empresari va rebre la notificació de la sentència a finals del 2006, però no va ingressar a la presó. Ni voluntàriament ni per la força de la justícia, que per causes encara més desconegudes no va dictar cap ordre de cerca i detenció de l'empresari de manera immediata. De fet, els Mossos no van rebre aquesta ordre fins a finals del 2009, quatre anys i mig després que fos condemnat a la presó.

No sortia de la seva finca

A finals de l'any passat, la policia catalana va investigar l'entorn de Morcillo i va arribar a la conclusió que tots els indicis apuntaven que l'estafador estava amagat a la seva finca de Castellar, de la qual la casa és només una petita part del terreny, que inclou una piscina i un bosc, entre altres propietats. Tot indicava que l'empresari, que feia veure que gestionava comptes bancaris a les illes Caiman però en realitat es quedava els diners dels clients, s'havia amagat com un rèptil a la finca, però no n'hi havia proves. Ningú l'havia vist sortir de casa, ni tan sols els Mossos, que l'estaven vigilant de prop. Morcillo creia que ho tenia tot controlat, però es va equivocar. El dia 21 va sortir a netejar la piscina i un agent el va veure. Els Mossos van demanar una ordre judicial i Pedro Ramón Morcillo va caure. Un estafador menys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.