Societat

La dona belga acusada de matar el seu fill a Santa Susanna és declarada culpable però no anirà a la presó

El jurat ho ha cregut així perquè considera que la dona en cap cas va tenir la intenció de matar el nounat

El jurat popular ha considerat que la dona belga acusada de matar el seu fill recent nascut en un hotel de Santa Susanna va cometre un homicidi per imprudència i no un delicte d'assassinat. El jurat ho ha cregut així perquè considera que la dona en cap cas va tenir la intenció de matar el nounat.

La fiscal, que en un principi havia demanat 20 anys de presó, ha hagut de rebaixar la petició de pena fins els dos anys com a conseqüència de la deliberació del jurat. Això vol dir que l'acusada no haurà d'anar a la presó perquè no té antecedents penals.

La dona pot tornar ara a Bèlgica i continuar amb la condició de llibertat provisional. La jutge dictarà sentència ferma d'aquí una setmana.

Els fets

La dona, que en el moment dels fets es trobava en un hotel de Santa Susanna de vacances amb el seu marit i els seus tres fills, va començar a sentir dolors abdominals a causa del seu avançat de gestació, de 37 setmanes d'embaràs, el matí del 24 de juliol del 2006.

Després de demanar al seu marit, que no sabia res de l'embaràs, que baixés amb els seus fills a esmorzar, va estirar-se a la banyera plena d'aigua i va donar llum un nadó de 53,5 centímetres i 3,82 quilograms. Acte seguit, i segons el relat del fiscal, l'hauria ofegat a l'aigua fins a causar-li la mort.

El jurat popular, però, considera provat que en el moment d'aquests fets la dona va caure immersa en un estat de xoc, i que per tant actuava "de forma automàtica". A més, també indica que Katrien H. era conscient que necessitava assistència mèdica, però que tot i així no la va sol·lictar.

Segons el relat de la fiscalia, el marit va anar fins a tres vegades a l'habitació, però la dona no el deixava entrar. Finalment, cap a un quart d'onze del matí, el marit va entrar i es va trobar la seva dona estirada al llit i el lavabo ple de sang. La dona, immediatament, va ser ingressada a l'hospital de Sant Jaume de Calella.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.