Societat

Una sèrie de petits terratrèmols sacseja des d'ahir la comarca de l'Alt Urgell

L'activitat sísmica té el seu epicentre en una dels vessants de la serralada del Cadí, a una profunditat d'1 km.

Una sèrie de petits terratrèmols, d'una magnitud de 2,7 graus com a màxim, sacseja des d'ahir la comarca lleidatana de l'Alt Urgell, encara que les tremolors amb prou feines han estat percebudes pels veïns de la zona més pròxima a l'epicentre, situat prop de la Seu d'Urgell (Alt Urgell).

Segons que han informat a Efe fonts de l'Institut Geològic de Catalunya, el primer dels terratrèmols, de 2,4 graus en l'escala de Richter, es va produir poc abans de les 13:00 hores d'ahir i, des d'aleshores, s'han anat succeint rèpliques del moviment sísmic que encara es poden notar avui.

Fins ara, el terratrèmol més gran, que va arribar als 2,7 graus en l'escala de Richter, es va produir ahir a la tarda i, encara que el moviment es va notar amb més força, no va causar cap dany.

Diversos veïns de les poblacions pròximes a l'epicentre del terratrèmol, situat a la localitat Alàs, entre la Seu d'Urgell i Arsèguel (Alt Urgell), s'han posat en contacte des d'ahir amb l'Institut Geològic de Catalunya per advertir-los sobre les tremolors.

L'activitat sísmica té el seu epicentre en una dels vessants de la serralada del Cadí, a una profunditat d'aproximadament un quilòmetre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.