Societat

Desarticulada una xarxa de narcotraficants que operava a Madrid, Barcelona, Santander i la Costa del Sol

Agents de la Policia Nacional han desarticulat una xarxa de narcotraficants de cocaïna i han desmantellat a Madrid un laboratori clandestí. En l'operació han estat arrestats tretze presumptes narcotraficants de nacionalitat dominicana, nigeriana, veneçolana, colombiana i espanyola. Formaven part d'una organització dedicada a elaborar, manipular i distribuir cocaïna per diferents províncies espanyoles, sobretot a la Comunitat de Madrid, Barcelona, Santander i la Costa del Sol.
L'operació, anomenada Pandora, s'ha fet en dues fases diferents a Màlaga i a Madrid. En aquesta última demarcació, els agents han localitzat, a més, un laboratori clandestí per preparar aquesta substància estupefaent. En els registres practicats s'han intervingut, entre altres efectes, deu quilograms de cocaïna i cent quilos de productes per adulterar-la.

Les investigacions la van començar fa set mesos a Torremolinos (Màlaga) agents de la UDICO Costa del Sol. Al mes de setembre, es va desenvolupar a Màlaga la primera fase, en què es va aconseguir desarticular la part de l'organització que operava a la Costa del Sol. Era dirigida per dos ciutadans nigerians que, al costat d'un d'espanyol, distribuïen diversos quilograms de cocaïna setmanals entre traficants de la zona. La substància estupefaent era enviada setmanalment en tren i transportada per correus que se l'amagaven al cos amb cinturons casolans elaborats per a això i adaptats a les peces de vestir.

La segona fase de l'operació, feta juntament amb agents de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Madrid, es va desenvolupar durant el cap de setmana passat a Alcorcón (Madrid), on residien els responsables de la xarxa desmantellada. Es van fer quatre registres en habitatges llogats pels detinguts, un dels quals destinat únicament a tenir-hi un laboratori on elaboraven, tractaven i preparaven la cocaïna per distribuïr-la i vendre-la.

Estructura familiar
El capitost del grup utilitzava el seu germà per manipular la cocaïna, mentre que la seva dona, fill i cunyada s'encarregaven de transportar la substància estupefaent. A més, tenia contactes amb subministradors, que feien arribar la droga provinent de Nigèria, Colòmbia i Veneçuela. Les gestions policials s'han acabat amb la desarticulació de tota la xarxa.

Han estat arrestats el principal organitzador, quatre subministradors, l'encarregat de manipular-la, quatre correus i tres distribuïdors. S'han intervingut, a banda de 10 quilograms de cocaïna de gran puresa, 100 quilos de productes per adulterar i "engreixar" la droga, útils per a la manipulació i envasament (batedores, cassons, balances, premsa hidràulica, motllos, paper assecant, precintes, efectes necessaris per encunyar i empaquetar la droga), joies, i uns 150.000 euros en efectiu.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.