Societat

François Calvet pregunta si prohibir el burca afectarà la processó de la Sanch

En una carta enviada aquest passat 8 de juny a la ministra de justícia Michèle Alliot-Marie, el diputat i batlle d'El Soler, François Calvet, pregunta que passarà amb la processó de la Sanch de Setmana Santa si s'aprova una llei que prohibeix el burca a l'Estat francès. El text que serà debatut a l'Assemblea francesa a principis de juliol, preveu prohibir «la dissimulació del rostre en l'espai públic». Tot i que en el projecte de llei es preveu l'excepció d'aquesta prohibició per motius festius, artístics o tradicionals, François Calvet considera que això planteja un dubte pels penitents encaputxats del Rosselló. «M'estimo més prevenir abans d'haver de curar, hi ha gent que me ve a demanar que passarà amb la nostra processó, i per això he demanat precisions a la ministra», explica el diputat. «No cal descartar la possibilitat de trobar-se amb provocacions; si ens trobem amb persones que desfilen amb el burca al costat de la processó amb les caparutxes, que passarà?» diu François Calvet.

En la carta a la ministra, el diputat nord-català precisa que la processó de la Sanch al Rosselló data del 1416, i que és «un dels moments importants de la catalanitat». Considera que aquesta manifestació ha esdevingut «un símbol del fort lligam que mantenen els catalans amb les seves tradicions» i per això demana garanties a la ministra, del que s'esdevindrà dels penitents encaputxats de la Sanch.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia