Societat

Pa amb tomata com a fil conductor a Santa Coloma

Centenars de persones s’apleguen per gaudir-ne al parc de Sant Salvador

Santa Coloma de Farners va començar el segle XXI instituint l’homenatge anual a la preparació culinària més elemental i alhora coneguda de la gastronomia catalana amb la fira del pa amb tomata, que ahir arribava a la 18a edició.

L’afluència, en un dia assolellat, va respondre a les bones expectatives d’un esdeveniment en què el poble valora l’excel·lència dels productors locals: les diverses varietats de pans que elaboren en les fleques locals i les carns a la brasa i els embotits –dels negocis locals– i els olis i les tomates de proximitat.

Entre les novetats, per fer gana, al matí van organitzar la primera gimcana del pa amb tomàquet, per part dels Llops i Daines de l’AEiG Roca Guilera. L’epicentre de la festa va ser novament el parc de Sant Salvador, on, a més de les paradetes per adquirir altres complements per a l’àpat –com ara amanides o la sempre agraïda racions de seques per tancar el cercle virtuós–, hi va haver animació i inflables per a la mainada i un ball amb els gegants de Santa Coloma després de l’hora de dinar.

L’activitat al recinte es va mantenir al llarg de tot el dia, gràcies a la versatilitat d’una menja que tant serveix per esmorzar, berenar o acompanyar el dinar, fins a l’hora de sopar, en què l’actuació del grup d’havaneres Les Anxovetes va posar el punt final a la jornada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia