Societat

El Menut a punt per enlairar-se

La Generalitat llança a l’espai des de cap Canaveral el seu segon nanosatèl·lit amb un seguiment especial en directe des de la seu d’Open Cosmos a Barcelona

Compte enere i màxima expectació per l’enlairament del Menut, el segon nanosatèl·lit que llança a l’espai la Generalitat. Està previst que la nau s’enlairi a les 15:56h (hora catalana) a bord d’un coet llançador Falcon 9 de la companyia nord-americana SpaceX des de la base espacial de Cap Canaveral, a Florida (EUA). El llançament es podrà seguir en directe per streaming a través del web politiquesdigitals.gencat.cat/menut. . L’esdeveniment el segueixen en directedes de la seu d’Open Cosmos a Barcelona el conseller d’empresa, Roger Torrent, i el conseller delegat d’Open Cosmos, Rafael Jordà, entre altres personalitats.

Innovació a l’aire

Impulsat per la Generalitat i l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC) i desenvolupat per l’empresa catalana Open Cosmos, el Menut és un CubeSat de sis unitats i menys de 10 kg de pes. Un CubeSat és un tipus de microsatèl·lit d’investigació, i aquest tindrà com a missió l’observació de la Terra per millorar la gestió del territori i ajudar a controlar i combatre els efectes de la crisi climàtica.

El Menut, que va ser batejat amb aquest nom pels nens i nenes de Catalunya, orbitarà al voltant de 500 km de la Terra a una velocitat d’uns 8 km/s, i passarà per damunt de Catalunya cada 5 dies aproximadament.

LA XIFRA

500
Els quilòmetres de distància de la terra on orbitarà el Menut passant cada cinc dies per damunt de Catalunya


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia