Societat

Lleida, satisfeta perquè es faran les dues autovies a l'Aran i la costa

Paeria, Diputació i Cambra de Comerç destaquen que es reprenguin les obres de connexió amb l'aeroport

La reprogramació de les inversions de Foment a Lleida ha permès respirar tranquil·les les institucions locals, sobretot per la represa de les obres de l'A-14 entre Lleida i Sopeira, és a dir, l'autovia que ha de connectar la capital de ponent amb el Pirineu i especialment amb la Vall d'Aran i l'Estat francès.

El president de la Diputació, Jaume Gilabert, destacava que les obres d'aquesta autovia tenien molt avançat el tram entre Rosselló i Almenar, i que inclou l'accés nou a l'aeroport d'Alguaire, “una infraestructura amb cada vegada més vols i activitat i que necessita més bones comunicacions per continuar creixent”.

L'alcalde accidental de Lleida, Josep Presseguer, afirmava que “l'Estat ha estat a l'altura” i el batlle d'Alguaire, Antoni Perea, va dir que no es podia aturar una via vital per a l'aeroport i el creixement del poble.

Des de l'Aran també s'ha rebut amb satisfacció “l'indult” i també que continuï la recuperació del vell túnel de Vielha per al pas de trànsit de matèries perilloses i d'evacuació.

També ha satisfet que Foment hagi indultat l'A-27 entre Valls i Montblanc, ja que serà una de les principals autovies d'accés a la costa i al port natural de Lleida, que és el de Tarragona. El president de la Cambra de Comerç, Joan Simó, reclamava, però, que s'ampliï el projecte de l'A-27 fins a Lleida i Saragossa.

L'únic, però, és la falta de concreció sobre la reforma de l'N-145 entre la Seu d'Urgell i Andorra, una via de gran densitat i poca capacitat.

LA XIFRA

500
milions és el cost estimat de l'A-14,
dels quals per ara només s'han adjudicat 70 entre Lleida i Almenar, al Segrià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.