Educació

150 associacions de famílies i 43 direccions demanen mesures urgents per la calor a les aules de Barcelona

Signants d’un manifest demanen al Consorci d’Educació ventiladors com a solució provisional i intervencions als patis

Un total de 150 associacions de famílies i 43 direccions d’escoles, amb el suport d’Associacions Federades de Famílies d’Alumnes de Catalunya (aFFaC), reclamen mesures d’urgència i inversions per evitar les temperatures “insuportables” als centres educatius de Barcelona. En un manifest fet públic aquest dilluns, famílies i escoles alerten que, amb les temperatures registrades en algunes aules els últims dies, es posa en risc la salut d’infants i treballadors i s’incompleix la normativa de seguretat i salut. Per això demanen al Consorci d’Educació de Barcelona -format per la Generalitat i l’Ajuntament- ventiladors i intervencions als patis, com reduir el ciment i plantar arbres que facin ombra i contribueixin a baixar les temperatures.

Com a mesures a llarg termini, els signants del manifest reclamen un pla per instal·lar sistemes de renovació d’aire que garanteixin l’eficiència energètica i el confort tèrmic.

També adverteixen que els 350 ventiladors que el Departament d’Educació va prometre que repartiria no són la solució definitiva i veuen “imprescindible” fer un estudi en profunditat de les necessitats de cada escola i destinar inversions a resoldre el problema abans de l’estiu vinent.

Les AFA alerten que el canvi climàtic obliga a prepar-se per estius més llargs i calorosos i, per això, argumenten, els ventiladors “només poden ser una mesura temporal mentre s’estudien i es posen en marxa solucions més definitives”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia