Societat

Torna Besalú Medieval, quatre anys després

Besalú recuperarà els dies 27 i 28 d’aquest mes la fira Besalú Medieval, que no s’organitzava des del 2018. El que havia estat l’esdeveniment més multitudinari del municipi es va deixar de fer per tal de replantejar-lo, segons va justificar en aquells moments l’Ajuntament . “La intenció era, d’una banda –va manifestar ahir l’alcalde, Lluís Guinó–, buscar una major implicació dels sectors comercial i turístic i, de l’altra, una reducció de la despesa d’acord amb una reducció dels ingressos pel fet que l’accés i les activitats previstes esdevindrien gratuïtes.”

Les activitats

En l’edició del retorn, la fira s’avança uns dies en el calendari (tenia lloc a principis de setembre) i ofereix un programa menys atapeït. Tot i així, el cartell consta de prop de 40 activitats, totes de franc, que tenen de fil conductor l’època medieval, el període històric que més ha aportat a la personalitat d’aquesta vila. Hi haurà, per exemple, el mercat de productes artesanals, que estarà situat al Prat de Sant Pere i rodalia; una ambientació als carrers del centre a càrrec de la companyia Excàlibur; espectacles musicals i de dansa pel grup Taraska i la companyia La Fada Verda; visites guiades, tallers, concerts de música antiga, espectacles teatrals i la presentació del llibre Besalú al segle XIX, de Joan López i Josep Riu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia