Medi ambient

Instal·len dispositius de seguiment a dos ducs

Tècnics de Birding Natura han marcat i alliberat recentment dos exemplars de duc al Baix Empordà, un als entorns del poble de Sant Antoni de Calonge i un altre als afores d’Albons, en el marc d’un projecte que està duent a terme Endesa i que forma part del seu programa de protecció de la biodiversitat. Ara, aquests exemplars volen amb un geolocalitzador que permetrà estudiar-ne el comportament durant un any i registrar dades i informació que permetin definir accions per contribuir a preservar-los. Segons Endesa, els darrers estudis apunten que la meitat de les morts que es produeixen en aquesta espècie són per causes no naturals (persecució directa, atropellaments, intoxicacions per raticides col·lisions, electrocucions, etcètera).

En el cas d’aquests dos exemplars, la captura i instal·lació del dispositiu s’ha fet directament al camp, és a dir, no es tracta, com sí que ho ha estat en altres ocasions, d’exemplars que han passat per un centre de recuperació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia