Societat

La importància del factor humà, en l’obertura de la Mobile Week a Olot

El consultor Xavier Marcet desdramatitza el salt tecnològic que s’ha iniciat

El programa d’avui inclou una gimcana virtual pels carrers de la ciutat

La setmana del Mobile (Mobile Week) a Olot –una de les 15 ciutats catalanes que organitzen activitats vinculades al MWC i que s’han mantingut malgrat l’anul·lació del congrés– va començar ahir amb una conferència sobre la innovació a les empreses a càrrec del consultor i professor universitari Xavier Marcet, que va posar l’accent en la transcendència d’assumir els nous reptes tecnològics. Marcet va insistir a desdramatitzar el salt tecnològic, augurant que caldrà sumar les intel·ligències artificial i humana –en un context en què caldrà “sincronitzar les capacitats amb les oportunitats”– i que en cap cas els robots substituiran les persones. Hi haurà un nou “repartiment de feines”, va dir. El conferenciant va fer notar que les empreses o les organitzacions en general, per tenir èxit a l’hora de fer el canvi, hauran d’assumir una transició a nivell personal per més preparat que s’estigui des del punt de vista tecnològic. La conferència va tenir lloc a la sala El Torín, seguida per una trentena de persones.

Fins dijous

El programa de la MobileWeek Olot continuarà aquest dimecres –la jornada central– amb una gimcana virtual a la sala El Torín, dirigida per alumnes de l’escola de Sant Roc; un taller de robòtica i programació (al qual s’han apuntat un centenar d’estudiants); una xerrada sobre les noves tecnologies aplicades en el comerç; una altra xerrada, aquesta dedicada a maneres de rebaixar la factura elèctrica, i una taula rodona sobre emprenedoria. Per dijous s’ha previst, a l’hospital, una exposició sobre les tecnologies 3D aplicades a l’àmbit de la salut i una xerrada titulada La tecnologia al servei de les persones. En la clausura es lliuraran els premis Innova’t de la de la Fundació Hospital d’Olot, que té com a objectiu reconèixer les millors idees i projectes aportades pel personal del centre en l’àmbit de la creativitat aplicada a la salut digital, la qualitat assistencial i l’entorn.

LA FRASE

Cal saber compaginar l’explotació de l’avui amb l’exploració del demà
Xavier Marcet
CONSULTOR


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia