Societat

Bona part de la Selva es queda sense aigua

La urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva no disposa de subministrament des de dimecres

A Sils, Arbúcies i Santa Coloma de Farners l’aigua no és potable

El primer dia sense pluges no va donar treva a molts dels municipis de la Selva, que no tenen aigua o no és potable. A la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva no en tenen des de dimecres i en pobles com ara Santa Coloma de Farners, Sils o Arbúcies és massa tèrbola i no és potable.

A Maçanet, es va poder solucionar de forma provisional el tall de subministrament elèctric al veïnat de Martorell. De moment opera un generador instal·lat a l’estació de Maçanet-Massanes, on no hi ha llum. Tot i aquesta millora, la falta d’aigua potable a la urbanització Residencial Park continua sent actualment el principal problema i no se sap quan se solucionarà. L’alcaldessa de Maçanet, Natàlia Figueras, va afirmar: “Hem tingut sort si ens comparem amb altres municipis, que han patit molt.”

A Sils l’aigua no és potable. L’alcalde, Eduard Colomé, també afirmava que havien tingut més sort que altres municipis, tot i que el mal de l’aigua l’intenten resoldre, de manera provisional, amb dispensadors i bidons d’aigua, que van repartir en centres escolars i poliesportius. Hi seran –va dir– mentre continuï l’emergència.

Camió cisterna

A Arbúcies van caure en quatre dies 356,5 l/m², la meitat del que es va registrar en tot el 2019, segons fonts del consistori. El Glòria ha provocat més de mil incidències i l’aigua no és potable. Com que surt tèrbola des d’ahir, l’Ajuntament repartirà aigua avui i demà de les tres a les cinc de la tarda al davant del col·legi Doctor Carulla amb un camió cisterna, segons va detallar la companyia Sorea. L’afectació és al nucli urbà i les urbanitzacions. A Joanet i Fogueres de Montsoriu no hi ha restriccions.

A Santa Coloma, l’Ajuntament va informar, a través d’un ban i de les xarxes, que hi haurà un camió cisterna a partir d’avui i cada dia a la plaça del Firal per distribuir aigua (de les onze del matí a la una del migdia). L’afectació és al nucli urbà i no inclou la urbanització de Santa Coloma Residencial. El consistori recomana “no utilitzar l’aigua per beure o cuinar”.

LA XIFRA

4
dies
fa que no tenen aigua els veïns de la urbanització Residencial Park, i no hi ha data prevista per solucionar-ho.

Pedres per a un pont de Massanes

Sense llum, aigua i cobertura mòbil en els pitjors moments del pas del temporal, ahir a la urbanització de Riuclar, a Massanes, la situació era menys greu. L’alcalde, Joan Pou (ERC), va explicar que calia un generador perquè les bombes poguessin fer arribar l’aigua en aquest veïnat, on viuen unes dues-centes persones. Dimecres més d’un centenar de veïns van ser desallotjats per prevenció a causa de la crescuda del Tordera. L’Ajuntament de Massanes ha hagut de dur 34 tones de pedres per estabilitzar un pont a l’interior de la urbanització, que s’havia descalçat. Els Mossos d’Esquadra no hi deixaven passar per raons de seguretat, i l’Ajuntament ha demanat un informe definitiu.

A Massanes, l’aigua començava a sortir ahir a la urbanització de Riuclar, però de manera tèrbola. Amb l’ajut de la Diputació, l’Ajuntament hi va fer arribar garrafes i un camió cisterna. L’alcalde confia que el servei es restablirà de manera progressiva.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia