Salut

La llista d'espera per operar-se és de 14.461 pacients

El nombre de gironins pendents d'una intervenció torna a créixer

Baixa la llista d'espera de cataractes i pròtesis

El nombre de pacients de la regió sanitària de Girona que estan pendents d'una intervenció quirúrgica és de 14.461, segons les dades corresponents al juny del 2016. En relació amb el juny del 2015, el nombre de pacients en llista d'espera quirúrgica ha augmentat en 403 persones, cosa que representa un increment d'un 2,8% respecte a fa un any. El juny del 2015 –segons les dades fetes públiques pel Servei Català de la Salut–, el nombre de pacients de la regió sanitària en llista d'espera era de 14.058. Aquesta xifra contrasta, però, amb la dels 12.064 malalts pendents d'intervenció que va transcendir –i que va publicar aquest diari– el setembre del 2015.

Dins d'aquesta llista d'espera, cal destacar la tendència a la millora de les operacions amb un temps màxim garantit d'un any. Així, de les 4.190 operacions de cataractes i pròtesis de maluc i de genoll pendents que hi havia el juny del 2015 s'ha passat a les 3.692 intervencions. Es tracta de 498 casos menys en un any, cosa que representa una disminució d'un 11,8%. El temps d'espera ha passat dels 153 dies als 143 (deu menys). Per hospitals, tot i haver-se reduït la llista d'espera en més de 200 pacients, els de Sant Jaume de Calella i Blanes tornen a acumular un gruix important de malalts pendents d'una intervenció amb temps de garantia. I l'hospital Josep Trueta de Girona també ha aconseguit disminuir en 200 malalts la llista d'espera d'operacions per aquestes patologies.

LES XIFRES

167
malalts
oncològics en llista d'espera. Són intervinguts abans dels 45 dies o dels 60 dies establerts com a màxim.
3
pacients
formen part de la llista d'espera cardíaca. El termini d'espera a la regió és de quinze dies.

La majoria, sense temps garantit

El gruix més important de pacients que esperen per entrar a la sala d'operacions es troba dins de la llista d'espera de procediments sense temps de garantia i amb terminis de referència segons priorització. En aquest apartat, hi ha 10.595 pacients, que són el 73% de tots els que estan pendents d'una intervenció. El temps mitjà d'espera és de 149 dies. Dins d'aquesta llista, la primera posició l'ocupa l'hospital Josep Trueta, amb 4.000 operacions pendents; el segueixen el Santa Caterina, amb 1.732 intervencions per fer, i els hospitals de Calella i Blanes (1.459).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia