Salut

SALUT

Salut posarà a licitació el projecte del nou CAP de Palafolls aquest any

El Departament de Salut posarà a licitació la redacció del projecte del nou CAP de Palafolls aquest any. Així es va comprometre el conseller de Salut, Manel Balcells, en una visita recent a diferents equipaments sanitaris de la zona nord de la comarca del Maresme. Segons va explicar el titular del departament, la construcció del primer CAP del municipi “és una necessitat evident” per a la població, on actualment hi ha un consultori local que depèn de l’àrea bàsica de salut (ABS) de Malgrat de Mar i que dona servei a prop de 10.000 persones. Balcells va explicar que l’Ajuntament ja ha posat a disposició del departament els terrenys i que s’està pendent de la licitació, que no hauria d’anar més enllà d’aquest any.

L’anunci d’aquest calendari ha estat rebut amb alegria i també amb sorpresa pel govern local, que fa anys que reclama la construcció de l’equipament sanitari. “Les paraules del conseller agafen cos per preveure que el finançament del nou CAP pugui entrar en el pressupost de la Generalitat del 2025 i entri en funcionament el 2026 o com a molt tard el 2027”, explica l’alcalde de Palafolls, Francesc Alemany. L’alcalde destaca que el nou equipament permetrà recuperar serveis que s’han hagut de derivar a Malgrat de Mar per manca d’espais. “Recuperar-los significarà un pas endavant en la millora del servei sanitari als veïns i veïnes de Palafolls”, argumenta. L’alcalde confia que les dates avançades per Balcells, en ple període electoral, es compleixin independentment del nou govern de la Generalitat que surti de les urnes el proper 12 de maig. L’edifici de nova construcció s’aixecaria en una peça destinada a equipaments del sector de la riera Burgada just a tocar de l’institut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia