Societat

Exposen al públic la maqueta de la nova Clínica Girona

La reproducció a escala i en tres dimensions és a l’entrada principal de la clínica, abans del punt d’informació

L’edifici de la nova Clínica Girona ja té la seva reproducció a escala en tres dimensions. Per a qualsevol que tingui curiositat de saber com serà el nou espai projectat per l’equip de PMMT Arquitectes, hi ha exposada una maqueta a l’entrada principal de la clínica, just abans del punt d’informació. La part de davant de la maqueta correspon a la façana principal, que està ubicada als números 204-206 de la carretera de Barcelona. I la part posterior és la que donarà a les vies del tren.

El nou edifici estarà situat on hi ha l’antiga nau d’Industrial Ginés i tres quartes parts de l’esplanada que hi ha entre aquesta nau i la gasolinera –la zona que hi ha entre els carrers de Manuel Cazurro i del Riu Cardener. Les màquines ja fa setmanes que hi estan treballant. La previsió d’obra és que entre una cosa i l’altra la nova clínica podrà obrir d’aquí a dos anys i mig. És a dir, cap a l’estiu del 2020. El cost total puja a uns 60 milions d’euros.

La clínica ocuparà un espai de 41.000 m², amb tres plantes subterrànies i vuit per sobre del nivell del terra a la banda que dona al carrer Barcelona, i cinc plantes pel costat de la via del tren. Per al centre sanitari suposarà triplicar l’espai, ja que l’edifici actual, al carrer Joan Maragall (centre de Girona), té 12.000 m². El nou edifici tindrà 120 habitacions. Són poques més que les actuals (114) perquè es vol potenciar la cirurgia ambulatòria amb una planta de dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia