Salut

societat

Arxivada la causa contra 37 metges per les pròtesis Traiber

El jutjat 3 de Reus ha acordat arxivar la causa contra 37 dels 47 metges investigats per la col·locació de pròtesis ortopèdiques defectuoses de l’empresa Traiber a canvi de comissions. Segons la interlocutòria de resposta als recursos presentats, els facultatius ara desimputats no van arribar a instal·lar pròtesis de Traiber, però constaven als seus arxius comercials perquè l’empresa volia contactar amb ells i, possiblement, oferir-los aquesta possibilitat. El jutge també exclou de la investigació una desena de treballadors de Traiber perquè, considera, no tenien “capacitat real” en la presa de decisions i no hi ha indicis que coneguessin la “dinàmica delictiva” dels seus responsables falsificant etiquetes o redistribuint pròtesis en mal estat. Tot i la decisió, continuen com a investigats en aquesta peça separada del cas Innova el propietari i dos empleats de l’empresa, a més d’una desena de metges. Tot i decidir a favor dels metges, el jutge recorda en la resolució que li semblen sobrers els escrits de les defenses demanant-li que arxivés la causa pel “prestigi professional” dels metges: “Un jutge mai ha de prendre decisions basant-se en conceptes eteris i de tan poca justícia, com el prestigi d’un investigat.”

D’altra banda, El Tribunal de Comptes ha ratificat la condemna contra l’exdirector general d’Innova Josep Prat, que haurà de retornar a l’Ajuntament de Reus 900.000 euros per les factures no justificades que la societat va pagar a l’exdirector general del CatSalut Carles Manté i a l’arquitecte Jorge Batesteza per suposats assessoraments en la construcció de l’hospital de Sant Joan. La secció d’enjudiciament del tribunal ha resolt els diversos recursos d’apel·lació presentats pel consistori reusenc i l’empresa pública Reus Serveis Municipals, així com pel mateix Prat. La sentència, a més, exculpa de nou l’exalcalde de Reus Lluís Miquel Pérez i desestima l’apel·lació del consistori, a qui condemna a pagar els costos del procés, juntament amb Prat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia