Successos

Un apunyalament al Besòs fa incrementar la tensió per la inseguretat al barri

Un home va morir dilluns al vespre al carrer després d'una manifestació de protesta

Els dos detinguts pel crim ocupaven il·legalment un habitatge

La indignació creix al barri del Besòs de Sant Adrià, després de l'apunyalament mortal d'un veí al carrer. Els fets van passar dilluns pels volts de les nou del vespre, minuts després del final de la quarta manifestació veïnal per protestar pels pisos ocupats que hi ha al barri i la inseguretat que porten associada. Dos joves, de 18 i 20 anys, veïns de Sant Adrià i, segons els veïns, residents en uns baixos del carrer Berenguer ocupats il·legalment, van ser detinguts com a presumptes autors del crim per la policia local. Testimonis presencials van relatar que els joves havien increpat la víctima, que era a la terrassa del bar Porras, al costat de l'habitatge ocupat. Segons les mateixes fonts, els agressors es van abraonar sobre l'home amb un ganivet de cuina de grans dimensions després que aquest perdés l'equilibri i caigués a terra.

La víctima és un veí del barri de nacionalitat romanesa de 30 anys, que era al carrer en el moment dels fets amb la seva parella, que està embarassada, i la seva filla de 7 anys. La família està rebent assistència dels serveis socials, segons ha confirmat l'alcalde de Sant Adrià, Joan Callau, que ahir es mostrava consternat pels fets.

Callau va reclamar “calma” als veïns mentre explicava que fa unes quantes setmanes que funciona al barri del Besòs un dispositiu policial conjunt de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra per incrementar la vigilància. En el marc d'aquest dispositiu s'han intensificat les investigacions dels Mossos per detectar la venda i el tràfic de drogues, i s'han detingut persones que tenien una ordre de crida i cerca. A més, l'alcalde diu que s'estan fent passos per redreçar la situació i, en aquest sentit, cita una actuació feta el de 3 novembre passat, quan un jutge va desallotjar d'un pis de la Gran Via una de les famílies problemàtiques vinculades a l'ocupació il·legal d'habitatges al barri.

Segons ell, ara queden sis pisos ocupats, en espera que dimarts que ve es faci un judici per una denúncia d'ocupació feta el setembre passat. “En aquest cas, la justícia ha actuat amb ce-leritat”, assegura Callau, que, tot i això, diu que es posarà en contacte amb els jutjats de Badalona perquè s'accelerin els judicis per les ocupacions.

LA XIFRA

6
pisos ocupats
hi ha al barri del Besòs, segons l'alcalde, que reclama que s'accelerin els tràmits judicials.

Manifestació i dos dies de dol

Els veïns del Besòs van repetir la manifestació ahir al vespre per expressar la seva indignació per l'apunyalament. El president de l'associació de veïns del barri, Eduardo Araujo, va explicar que la gent està “molt indignada” i que la intenció és mantenir, com han fet fins ara, les casserolades de protesta cada vespre i les manifestacions els dilluns per mostrar el seu rebuig amb la situació creada al barri arran de les ocupacions il·legals. En la concentració d'ahir hi va haver la presència de representants de l'Ajuntament que van voler donar suport als veïns. A més, el consistori va decretar ahir dos dies de dol oficial. Durant aquest temps, s'ha suspès la celebració de recepcions i actes oficials, i les banderes onejaran a mig pal a la Casa de la Vila i a la resta d'edificis municipals. Els veïns també acompanyaran la família de la víctima en l'enterrament, tot i que a hores d'ara encara no se sap quan es farà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia