Successos

SEGURETAT

Un noi que tirava petards cala foc a tocar la casa de Dalí

El sospitós va ser detingut per la policia local de Cadaqués després que uns veïns l'atrapessin

La policia local de Cadaqués va detenir ahir a la tarda un jove sud-americà veí del municipi a qui uns ciutadans havien atrapat i retingut per haver causat un incendi a Portlligat, tirant petards, que va arribar fins a uns 200 metres de la casa de Salvador Dalí.

A quarts de dues de la tarda els bombers van començar a rebre avisos. En total en van ser 66, entre es quals el del mateix director de seguretat d'Interior, Albert Ballesta, de gent que veia una columna de fum entre les cales de Portlligat i Calders. Els bombers hi van enviar tres dotacions aèries i deu de terrestres, que van poder controlar el foc sense dificultats, que va acabar cremant un hectàrea i mitja, bàsicament, de matolls i camps abandonats d'oliveres. Ningú no va resultar ferit ni tampoc es va haver de desallotjar ningú d'enlloc, tot i que momentàniament van haver de tallar la carretera que uneix les dues cales. Els bombers van donar per controlat el foc a tres quarts de quatre i es van quedar a remullar al llarg de la tarda, per evitar que revifés.

Des d'un primer moment, es va sospitar que el foc l'havia causat un petard dels que algú estava llançant des de la zona del camí de ronda que passa per sota la casa de Dalí. Uns veïns van descobrir el sospitós del llançament de petards, el van anar a buscar, van aconseguir atrapar-lo i el van retenir fins que va arribar una patrulla de la policia local i se'n va fer càrrec. El detingut és veí de Cadaqués.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.