Punt divers

La fàbrica de Sant Quirze de Besora que es va incendiar el juliol no tornarà a reempendre l'activitat

La planta que l'empresa Visoplast SL tenia a Sant Quirze de Besora (Osona) i que el passat mes de juliol va patir un important incendi no reemprendrà l'activitat. L'alcalde d'aquest municipi, David Mascarella (ERC), ha confirmat que els responsables d'aquesta factoria dedicada al sector del plàstic els han comunicat la seva intenció de no tornar a iniciar l'activitat en aquesta antiga tèxtil. L'alcalde admet també que la decisió els alleugereix un futur problema perquè si l'empresa hagués volgut reemprendre l'activitat haurien hagut de ser 'molt més rigorosos' en el compliment de les normatives perquè havia generat algunes queixes de veïns.

La planta d'aquesta empresa estava a l'antiga tèxtil de Can Trinxet, situada al passeig que hi ha a tocar del riu Ter. Aquesta fàbrica esta datada des de 1890 i té tres plantes. Aquest espai era utilitzat com a magatzem i va quedar intacte però en canvi les flames van calcinar les naus annexes, de nova construcció, on hi havia la planta de producció. La factoria quan va arribar està en plena producció donava feina a unes 25 persones. Segons Mascarella 'lamentablement' l'empresa no es tornarà a posar en funcionament en aquest espai. Tot i això diu que si s'hagués demanat una nova llicencia demanarien una exigència 'màxima' en el compliment de les normatives per les queixes rebudes per aquesta activitats. Entre d'altres, els problemes i queixes venien d'uns grans molins que trituraven el plàsticEs dona el cas que Visoplast SL ja havia patit altres incendis quan estava instal·lada a Manlleu, a l'antiga fàbrica de la marca de llet Sali. Posteriorment va decidir traslladar-se a Sant Quirze de Besora després d'adquirir en propietat aquesta antiga factoria.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.