Punt divers

La CHE adjudica el projecte del Parc Fluvial de Ponts

PONENT

El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, ha adjudicat, a través de la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE), el projecte de condicionament del Parc Fluvial de Ponts (Noguera) a Acciona Infraestructures, SA per un import de 2.266.054 euros. Aquesta obra que corregirà els efectes produïts per l'embassament de Rialb, té com a objectiu condicionar les instal·lacions del canal de slalom per tal que s'hi puguin desenvolupar competicions oficials, també del parc recreatiu i de la via verda que constitueixen l'actual Parc Fluvial de Ponts.

El projecte preveu un canal d'aigües ràpides per a la pràctica del piragüisme i un canal on l'aigua circularà a una menor velocitat i que servirà per a remuntar les piragües fins a l'inici del camp.L'obra es completarà amb una graderia per al públic que es situarà al marge esquerre, amb la pre-instal·lació d'un sistema de cronometratge. Al canal dret, s'hi col·locaran una sèrie de travessies transversals que faran la funció de petites represes amb l'objectiu d'acumular aigua suficient per a la seva remuntada.El Parc Recreatiu de Ponts inclou també un llac on s'hi podran portar a terme cursos d'iniciació al piragüisme o concursos de pesca, vuit pistes de bitlles amb il·luminació condicionada per a competicions, un circuït d'activitat física, una pista per a la pràctica de l'skate o el monopatí, i una altra de poliesportiva on s'hi podran desenvolupar esports de sala així com de forma esporàdica organitzar concerts i altres events. També s'habilitaran diverses zones amb jocs infantils per grups d'edat, una xarxa de camins de passeig i una zona d'aparcament.Tots els camins del parc contemplaran un total de 4.316 metres quadrats dissenyats amb diferents formes i corbes, i dividits en tres parts. La instal·lació hidràulica es completarà amb dos canals i fonts distribuïdes al llarg del perímetre del llac.Respecte a la xarxa de camins i àrees del parc, acolliran un circuït d'activitat física distribuït en dos parts. Un primer grup a la zona destinada al l'escalfament i els estiraments situada al davant de l'edificació del Club Nàutic Mig Segre, i l'altre grup repartit al llarg del camí principal que transcorre pel perímetre del llac i que s'amplia a la part frontal del mateix generant una plaça de fusta amb escales. El conjunt es completarà amb diferents àrees infantils articulades segons el grup d'edat.L'itinerari o via verda constarà d'un circuït tancat d'aproximadament 15 quilòmetres de longitud, amb un inici i un final al parc de Ponts. Així mateix, hi haurà una passarel·la de deu metres per travessar la sèquia de Ponts i una altra de 25 metres sobre el riu Llobregós, un observatori d'aus, una tarima de fusta al costat de la Roca del Call, i bancs i cartells indicadors dels habitats presents. Inclourà trams de diferent dificultat i a més a més, la via verda serà apta per a persones amb limitacions de mobilitat, des del parc fins a l'observatori d'aus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.