Política

ICV-EUiA denuncia la propaganda del PP i PxC a Sant Adrià

Insten la fiscalia a investigar si les afirmacions xenòfobes que fan les dues formacions són delictives

ICV-EUiA de Sant Adrià va presentar ahir denuncia davant la fiscalia de Badalona perquè obri diligències per investigar si existeixen fets delictius en la propaganda electoral distribuïda per Plataforma per Catalunya (PxC) i el Partit Popular (PP) a Sant Adrià de Besòs. Els fulls de totes dues formacions també han estat denunciats per la formació ecosocialista davant la junta electoral de zona.

En el cas del PP, han aparegut cartells penjats en alguns punts del barri de Sant Joan Baptista, on els populars de Sant Adrià fan seu el polèmic eslògan d'Albiol i, amb un Netejant Sant Adrià, culpabilitzen la immigració il·legal de l'incivisme, la brega, les borratxeres, el consum de drogues i els sorolls que no deixen dormir els veïns a les nits.

En els fulls que PxC ha distribuït als domicilis de Sant Adrià es diu que les persones d'origen estranger “reben privilegis immerescuts” i s'hi adjunta un document d'un suposat ajut per pagar el lloguer a una persona immigrada.

El candidat d'ICV-EUiA, Gregorio Belmonte, assegura que des del seu grup entenen que aquesta propaganda “és constitutiva de delicte segons el article 510 del Codi Penal”, que fa referència a la provocació a la discriminació, a l'odi o a la violència. “No podem restar passius davant de la actitud de PXC i PP, que generen odi cap als nostres veïns de Sant Adrià i poden generar violència”, explica Belmonte, que hi afegeix que els veritables culpables de la situació de crisi no són els nouvinguts, sinó “les polítiques de retallades del Partit Popular i de Convergència i Unió”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.