Política

LA crònica

Regidors que escalen

Els tres aspirants a succeir Marigó a Blanes ja són edils; el batlle i el seu antecessor (Josep Trias) pleguen veles

Vint regidors de quatre formacions polítiques (el PSC, CiU, ICV-EUiA i el PP) i una edil no adscrita (Lourdes Fàbrega) acabaran el mandat a l'Ajuntament de la vila de Blanes, el tercer municipi de la demarcació en nombre d'habitants. D'aquí a setze dies se sabrà quina és la llista més votada i qui està més legitimitat per intentar formar equip de govern. No serà fàcil tenint en compte que es presenten nou candidatures i que el procés i la crisi poden donar ales a nous actors.

Els dos últims alcaldes, Josep Marigó i Josep Trias, fan les maletes. Marigó havia de ser el candidat del PSC, però s'hi ha repensat. Se'n va fatigat i, després de setze anys a l'Ajuntament, la meitat dels quals com a alcalde (2003-2007 i 2011-2015). Marigó ocupa ara el penúltim lloc de la llista dels socialistes, que han governat en minoria i amb suports puntuals (de CiU o del PP, sobretot). L'exalcaldessa Maria Dolors Oms tanca la candidatura.

Marigó, desgastat pel pas pels jutjats i “una travessia del desert”, plega veles. El mateix farà el seu antecessor al despatx d'alcaldia, el convergent Josep Trias. Alcalde del 2007 al 2011 amb el suport directe del Partit Democràtic de Blanes (PDB) i indirecte d'ERC, Trias posarà fi a vint anys de presència als plens. Cedeix el relleu a Joaquim Torrecillas, que s'estrena com a cap de llista de la federació nacionalista.

Torrecillas, que avui recorrerà 30 quilòmetres pels 25 barris de Blanes, és un dels cinc regidors de CiU. Aspira a ampliar la llista d'alcaldes convergents al poble (l'esmentat Trias, Ramon Ramos i Fèlix Bota).

Els altres dos aspirants a succeir Marigó també són regidors: Miquel Lupiáñez (PSC) i Joan Salmerón (ICV-EUiA). Lupiáñez ha apostat per l'exsenadora i exregidora Pepa Celaya, però manté al seu costat regidors de Marigó, com ara Nicolás Laguna o Susana Ramajo, perquè el PSC torni a guanyar. L'ecosocialista Salmerón, en coalició amb els Pirates, vol posar fi als “mals governs” de CiU i el PSC. Ja va ser regidor amb Marigó i ara vol comandar un govern diferent d'esquerres.

També concorren als comicis el PP, que ara té tres edils; Ciutadans; l'esmentat PDB; l'Agrupació d'electors Batega per Blanes, que té el suport de Podem; la CUP, i ERC. En total, nou llistes, amb la resurrecció del PDB d'Anselm Ramos, clau el 2007, i possibilitats que hi hagi protagonistes la nit del dia 24.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia