Política

Homs: “L'èxit d'ahir no és del govern de Catalunya, és un èxit de país”

El conseller de la Presidència avança que ampliaran l'escrit de denúncia davant del Tribunal Constitucional

Francesc Homs indica que hi ha “una batalla que encara no hem guanyat de cara a la comunitat internacional”

“L'èxit d'ahir no és del govern de Catalunya, és un èxit de país”, ha volgut remarcar aquest dilluns el conseller de Presidència i portaveu del govern, Francesc Homs, després que més de 2,3 milions de persones expressessin la seva opinió sobre el futur polític que ha de tenir Catalunya.

Així, en declaracions a El Matí de Catalunya Ràdio, ha explicat que amb el 96,8% de meses escrutades, el 80,76% dels vots van ser per al ‘si-si', “i això tenint en compte que no era la votació definitiva”. Per tant, “era un pas que calia fer, i s'ha fet molt bé”.

Homs ha detallat que demà dimarts, després del consell executiu, el president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, sortirà en roda de premsa per explicar com orientarà les properes passes. I, després de retreure l'actitud “hostil” i “lamentable” del govern espanyol aquests darrers dies, ha avançat que ampliaran l'escrit de denúncia davant del Tribunal Constitucional. “Dissabte mateix Mariano Rajoy deia que això no era ni un referèndum ni una consulta, aleshores no s'entén perquè han fet tot el que han fet perquè no se celebri”, ha argumentat.

A més, ha assegurat que no creu que els membres del govern siguin inhabilitats, i ha subratllat: “Totes aquestes amenaces cada cop ens són més indiferents i hi actuarem: presentarem denúncia”.

En aquest sentit, el conseller ha afirmat que dissabte, fonts del PP, anticipaven els comunicats de la fiscalia, és a dir, queda demostrat que “han utilitzat els estaments de l'estat a conveniència del partit”.

Segons ha dit, ara “es tindrà en compte tot el que ha passat i la voluntat de negociar és la nostra carta de presentació al món”. “Tenim una batalla que encara no hem guanyat de cara a la comunitat internacional”, ha conclòs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia