Política

El sector turístic diu que la taxa desviarà clients

Demanen al govern que aturi la mesura i obri converses amb els hotelers

Reclamen més promoció i menys taxes

La Federació d'Hostaleria de Lleida va ser la primera, ahir, de criticar la mesura del govern perquè veu amenaçada la situació del sector “actualment en una situació de fragilitat en vista del seu caràcter de turisme d'interior”. La federació està en desacord amb la mesura perquè converteix els hostalers en “recaptadors d'impostos”. A més a més, consideren que la taxa actuarà de barrera perquè “costarà més venir a Catalunya” i els clients optaran per altres zones. La federació ja ha demanat amb “impaciència” una trobada efectiva amb els màxims responsables de la Generalitat, la Diputació i l'Ajuntament de Lleida.

Una altra destinació turística, el municipi de Salou, va demanar al govern que aturi la implantació de la taxa turística, perquè perjudicarà el turisme, i obri una ronda de negociacions amb els sectors afectats. Si finalment s'acaba imposant, Salou vol que els ingressos derivats de la taxa s'inverteixin en els municipis turístics.

Barcelona negocia

Que aquestes destinacions surtin beneficiades per la taxa és una demanda que ahir també va fer el regidor d'ICV a l'Ajuntament de Barcelona, Ricard Gomà. El seu grup va ser un ferm defensor d'aquesta taxa que volien implantar a Barcelona quan governaven i a la qual es va oposar CiU, llavors a l'oposició. Gomà va reclamar que un 75% de la recaptació es destini als municipis per fer millores que compensin l'impacte del turisme. Per la seva banda, l'Ajuntament de Barcelona va anunciar que “negociava” amb els seus homòlegs a la Generalitat l'aplicació de la taxa a Barcelona per a la qual demanen una especificitat de la capital pel “volum i la marca de qualitat de Barcelona”. Els hotelers gironins també va fer una valoració negativa de l'anunci, ahir, del conseller Mas-Colell sobre la implantació de la taxa turística. El president de l'associació d'Hostaleria de Girona, Xavier Nicolazzi, va expressar el seu “absolut desacord” amb la taxa, que creu un “error i que beneficiarà alternatives com els apartaments il·legals” i semblants. Nicolazzi està convençut que les agències majoristes de viatges no voldran assumir el pagament de la taxa i que l'hauran d'assumir els hotelers. La federació de les comarques gironines no farà declaracions fins que s'hagi consensuat una postura amb la junta de la federació.

LES FRASES

Ara CiU ens dóna la raó, però la recaptació ha de compensar els impactes turístics i no la promoció turística
Ricard Gomà
regidor d'icv-Euia a barcelona
És un error que beneficiarà alternatives com els apartaments il·legals
Xavier Nicolazzi
president de l'associació d'hostaleria de girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.