Política

Portabella fa una crida als independentistes per anar junts a les municipals

El president del grup municipal d'ERC creu que “no és bo” que el vot independentista es presenti dividit a Barcelona

El republicà confia a millorar els resultats del 2007 perquè no ha estat al govern municipal en l'últim mandat

El president del grup municipal d'Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, ha convidat avui a “tots els partits de perfil progressista i independentista” que es vulguin presentar a les properes eleccions municipals a “anar tots junts” sota una mateixa candidatura encapçalada per ERC i per ell mateix.

“El vot independentista estava centrifugat en les eleccions al Parlament, i no és bo que a Barcelona es presenti dividit”, ha sentenciat. En aquest sentit, ha advertit que “es millor anar junts que separats” i que “per entrar al Parlament cal un 3%, però per entrar a l'Ajuntament, fa falta un 5%. I aquí ja hem vist tots què treu cadascú”.

El regidor republicà ha reconegut que el suport a la seva formació ha baixat a la ciutat després de les eleccions al Parlament. i ha assenyalat que “hem de fer una reflexió sobre el motiu de la davallada de vots”. Tot i així, ha volgut reivindicar que la capital és “el lloc on menys ha baixat” Esquerra.

Portabella ha posat èmfasi en el fet que al 2007 ERC va “renunciar a estar al govern” municipal. A més, ha assegurat que aspira a “millorar els resultats”. Segons ell, aquest argument serà clau per poder “incrementar” el nombre de vots que va obtenir als anteriors comicis, ja que “els ciutadans valoraran” que no reedités el pacte amb el PSC i ICV al consistori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.