Política

Rivera acusa l'ICF de salvar empreses en fallida per favors polítics

El candidat de Ciutadans afirma que “no s'ha obert el crèdit per moltes empreses que tenien viabilitat en el seu projecte”

Proposa que fins que la crisi econòmica passi la institució sigui un institut de crèdit públic

El candidat de Ciutadans, Albert Rivera, ha criticat aquest dimarts que l'Institut Català de Finances (ICF) ha donat diners “a empreses d'una forma opaca sense donar explicacions i crèdits polítics que han sortit en alguns casos de corrupció i això no pot ser”. El dirigent de C's ha declarat que “en plena crisi del crèdit públic i del crèdit privat no pot ser que l'ICF no doni explicacions”. Encara ha anat més enllà quan ha criticat que a Catalunya “s'han salvat des de l'ICF empreses en fallida per favors polítics i no s'ha obert el crèdit per moltes empreses que tenien viabilitat en el seu projecte”. Rivera ha proposat una reforma de transparència en l'ICF.

En una intervenció al Círculo Ecuestre, ha ressaltat que C's ha fet preguntes sobre els crèdits donats a empreses al Parlament i han tingut com a resposta “el secret bancari”. De fet, ha dit que preguntar per què “es dóna uns diners per criteris polítics a empreses no és secret bancari, sinó una política determinada d'un govern determinat”

El candidat de C's ha proposat que temporalment i fins que la crisi econòmica passi, mentre a la banca privada estigui tancat el crèdit, l'ICF sigui un institut de crèdit públic i que doni línies de crèdit a les empreses. En aquest sentit, ha declarat que cal que en algun moment l'administració “es mulli”. Ha ressaltat que l'ICF “no ha de jutjar només les garanties i la solvència, sinó la viabilitat de les empreses”.

Rivera ha destacat que “la millor obra social que es pot fer a Catalunya és obrir el crèdit a les microempreses, a les petites i mitjanes empreses i als autònoms”. “L'obra social no és construir pisos, sinó donar crèdit per a crear llocs de treball”, ha apuntat, al temps que s'ha compromès a sentar-se sense hipoteques amb les caixes per tractar aquests assumptes. Ha recordat que als consells d'administració de les caixes estan els polítics i les administracions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.