Política

ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada enmig d’una onada d’agressions a polítics

Franziska Giffey va ser colpejada dimarts en el carrer

La policia ha detingut el presumpte agressor de la dirigent socialdemòcrata

La senadora i vicealcaldessa de Berlín, la socialdemòcrata Franziska Giffey, va resultar ferida lleu al cap i al coll després d’haver estat atacada dimarts en el carrer, enmig d’una onada d’agressions a polítics alemanys. La policia ha detingut aquest dimecres un sospitós. En un comunicat, la policia informa que es tracta d’un home de 74 anys amb antecedents d’assetjament a polítics. Gifffey va ser colpejada des del darrere per un home al cap i al coll amb una bossa plena de material dur. La vicealcaldessa de Berlín i responsable d’Economia en el govern del conservador Kai Wegner, va haver d’anar a l’hospital per ser tractada de la contusió. La mateixa Giffey va explicar posteriorment en un missatge a la xarxa social X que l’agressió es va produir durant una visita a una biblioteca en el districte de Rudow. Mentre parlava amb la directora de la institució, explica en la nota, va sentir de sobte un “cop dur” en el cap.

El mateix dia que va ser atacada la política socialdemòcrata també va ser agredida una representant del Partit dels Verds a Dresden, a Saxònia. Poc després, la policia va detenir una dona de 24 anys i un home de 34 com a sospitosos. L’agressor va donar una empenta a la política ecologista, la va insultar i la va amenaçar, a més d’escopir-la i va llançar a terra els cartells electorals dels Verds per a les europees de juny.

A Dresden també, divendres passat, el principal candidat del Partit Socialdemòcrata (SPD) a les europees a l’estat federat de Saxònia, Matthias Ecke, va resultar greument ferits en ser atacat mentre penjava cartells electorals. Els sospitosos, que segons sembla minuts abans ja havien agredit u voluntat del Vers que també enganxaven cartells, són adolescents amb vincles amb la ultradreta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]