Política

conflicte bèl·lic al pròxim orient

Nova jornada d’intercanvi de foc a la frontera entre Israel i el Líban

La tensió continua escalant

e

Milícies del sud del Líban han disparat aquest dimarts míssils antitanc cap a dues posicions de l’exèrcit israelià, que va respondre amb atacs d’artilleria, en un nou intercanvi de foc a la frontera, que registra ja vint-i-quatre dies consecutius d’hostilitats. Aquests incidents segueixen a una sèrie d’atacs registrats durant la matinada per part d’avions de combat israelians contra “infraestructura terrorista” del grup xiïta libanès Hezbol·là, incloses “armes i llocs militars”, segons declaracions d’un portaveu militar israelià recollides per l’agència Efe.

Des del 8 d’octubre passat, l’endemà dels atacs perpetrats per Hamàs a territori israelià, Hezbol·là i les tropes israelianes estan immerses en un intens intercanvi de foc a la zones frontereres. L’escalada de tensió a la frontera libanesa, la més greu des del 2006, ha causat almenys 71 morts: vuit a Israel –set soldats i un civil– i almenys 63 al Líban, inclosos vuit civils –entre ells un càmera de l’agència Reuters-, 49 milicians d’Hezbol·là i sis membres de milícies palestines.

A més, l’escalada de tensió ha sembrat el pànic que el Líban es converteixi en un nou front de la guerra a Gaza, la qual cosa el govern libanès intenta evitar amb contactes a escala regional i internacional.

El líder d’Hezbol·là, Hassan Nasrala, pronunciarà aquest divendres el seu primer discurs des que va esclatar la guerra.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia