Política

estats units

Trump va compartir informació secreta sobre armes nuclears amb un empresari australià

L’expresident dels EUA li hauria revelat la quantitat de caps atòmics que porten els submarins nord-americans

El republicà li hauria indicat també la distància mínima a què poden acostar-se als submergibles russos sense que els detecten

L’expresident nord-americà Donald Trump (2017-2021) va donar a conèixer informació secreta sobre les capacitats dels submarins nuclears dels Estats Units a un empresari australià després d’haver deixat ja la Casa Blanca, segons informacions publicades dijous per mitjans locals com The New York Times o la cadena de televisió ABC recollides aquest divendres per l’agència Efe.

El polític republicà ja té en marxa un judici per acumular documents classificats a la seva residència privada de Mar-a-Lago, a Florida, on suposadament va tenir lloc, el 2021, la conversa entre Trump i l’australià Anthony Pratt, que dirigeix una de les companyies de paper i embalatge més grans del món.

Durant la conversa, el republicà aparentment li va revelar la quantitat de caps atòmics que porten a bord els submarins nuclears nord-americans i la distància mínima a la qual poden acostar-se als submergibles russos sense que els detecten, segons The New York Times, que cita a fonts pròximes i que recull Efe.

Trump, però no va arribar a ensenyar-li a l’empresari cap dels documents classificats que després van ser trobats a la seva mansió de Mar-a-Lago en un escorcoll de l’FBI i que va acabar amb l’obertura d’una causa judicial a Miami per la qual serà jutjat per una trentena de delictes federals relacionats amb la gestió de documentació secreta. Està previst que el judici comenci el maig de 2024, a pocs mesos per a les eleccions presidencials, i en ell serà citat de declarar Pratt encara que el seu nom no apareix en el document d’acusació. I és que es creu que Pratt va acabar revelant la informació que li va donar el republicà a desenes de persones, inclosos membres del govern australià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.