Política

Asens defensa la constitucionalitat de l’amnistia i diu que ja està prevista a la llei

Montilla, sobre l’amnistia: “Crec que és necessari explorar totes les possibilitats de l’ordenament jurídic”

L’exlíder dels comuns al Congrés, l’advocat Jaume Asens, ha defensat en una entrevista al diari ‘El País’ la constitucionalitat de l’amnistia i ha remarcat que ja està prevista a la llei. Asens ha indicat que l’article 666.4 de la Llei d’enjudiciament criminal ja preveu l’amnistia com a causa d’extinció de responsabilitat penal i ningú ha recorregut aquest article. D’altra banda, ha indicat que l’ús d’aquesta figura que s’està estudiant hauria d’afectar totes les parts, també els policies investigats per les càrregues de l’1-O. En tot cas, Asens ha rebutjat quedar-se “atrapat” en el nom i ha apostat per pensar en l’objectiu, aclarint que hi ha altres fórmules que s’estudien.

Asens, que va rebre l’encàrrec de Yolanda Díaz de negociar amb Carles Puigdemont, s’ha mostrat satisfet amb l’acord per escollir la Mesa del Congrés, que va comportar el desbloqueig en l’ús de les llengües cooficials i una comissió d’investigació sobre Pegasus. L’exlíder dels comuns al Congrés no ha volgut concretar si està parlant directament amb Puigdemont i ha matisat que seria desitjable que pogués tornar, perquè això “pacificaria la situació”, però alhora ha advertit que seria un “error centrar el debat només en ell”.

Per la seva, l’expresident de la Generalitat, José Montilla, també s’ha referit a l’amnistia en una entrevista a La Vanguardia: “Crec que és necessari explorar totes les possibilitats de l’ordenament jurídic i de l’estat de dret per trobar solucions a aquest contenciós”, ha afirmat. Ha opinat també que el popular Alberto Núñez Feijóo no aconseguirà ser president i espera que Pedro Sánchez sí que ho faci. “Tant de bo acabin encaixant les línies vermelles d’uns i altres en ares de l’interès general i de la governabilitat del país, que necessitar ser governat en moments d’incertesa mundial”, ha dit Montilla, que admet que “no serà fàcil”, ja que la negociació implica molts actors.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.