Política

Les llicències per edat del Parlament arriben a Antifrau

La Mesa d’Edat de la cambra ha d’autoritzar la investigació

L’Oficina Antifrau de Catalunya (OAC) ha rebut una denúncia contra la cambra catalana per les presumptes irregularitats en les anomenades llicències per edat als seus treballadors i alguns processos de selecció de personal. Antifrau ha comunicat aquesta denúncia al Parlament perquè, segons la llei de l’OAC, l’organisme no pot investigar cap òrgans estatutari de mutu propi i sense que sigui requerit pels mateixos òrgans. Per això, ara la Mesa de la cambra ha d’autoritzar la investigació d’Antifrau abans que l’OAC pugui prosseguir amb les indagacions. Segons ha informat el diari ARA, que ha avançat la notícia, si la Mesa s’hi nega, Antifrau no podrà fer res més, però si ho autoritza es farà una investigació com qualsevol altra. En cas que finalment es fes la investigació i es trobessin irregularitats, Antifrau ho haurà de traslladar a la fiscalia.

Les llicències per edat, que permet als funcionaris cobrar sense treballar a partir dels 60 anys, va ser aprovada l’any 2008. L’escàndol en fer-se públic això va motivar un canvi de la normativa interna al Parlament per evitar que les persones amb llicència cobressin gairebé la totalitat del salari sense prestar cap servei. Actualment poden deixar de treballar uns anys abans de la jubilació, però amb un topall de sou: el que percebrien si estiguessin ja jubilats. Però les llicències per edat no serien la única irregularitats que Antifrau vol investigar. També figuren diversos processos de selecció, tot i que no s’ha concretat quins.ESegons el diari, en la reunió de la Mesa del dimarts de la setmana passada, la vicepresidenta en funcions de presidenta, Alba Vergés, va comunicar aquesta petició d’Antifrau, tot i que no constava a l’ordre del dia. No es va prendre cap decisió, tot i que, segons ha avançat el dirari. la intenció de l’òrgan és oferir la màxima col·laboració a l’OAC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia