Política

Forn i Fernàndez, a l’Òmnium liderat per Xavier Antich

Amb Mònica Terribas i Marina Gay el filòsof encapçala la candidatura que relleva la junta de Cuixart i Marcel Mauri

L’exconseller Joaquim Forn i l’exdiputat David Fernàndez seran alguns dels nous membres de la futura junta d’Òmnium Cultural que liderarà el filòsof Xavier Antich amb la periodista Mònica Terribas i l’enginyera Marina Gay de vicepresidentes –tots tres ja formaven part de la junta actual–. L’única candidatura que es presenta per agafar el relleu de Jordi Cuixart i Marcel Mauri a la direcció de l’entitat ha estat ja aprovada i proclamada per la junta nacional d’Òmnium i assumirà la direcció en l’assemblea general que tindrà lloc el 26 de febrer a la Farga de l’Hospitalet de Llobregat.

Tot i que es renoven la presidència, les vicepresidències, la secretaria i la tresoreria, divuit membres repetiran en la nova junta i hi entraran sis cares noves. Al costat d’Antich, Terribas i Gay, formen part de la candidatura com a secretària l’advocada Marina Gallés i la fins ara vocal, la també advocada Marta Garsaball, que serà la nova tresorera. També en formen part com a vocals la sociòloga Iolanda Fresnillo, la biòloga i investigadora Núria Basi, el doctor en filosofia Àngel Castiñeira, l’economista Gerard Pijoan, i l’historiador Lluís Duran. Continuen com a vocals ja electes Joan Vallvé, Neus Torbisco, Joan Pujolar, Francesc Poch, Montse Ortiz, Blanca de Llobet, Jordi Arcarons i Rosa Maria Codines.

A més de l’exconseller i advocat Joaquim Forn i el periodista i i activista David Fernàndez, les noves cares a la junta de l’entitat seran la periodista i escriptora Natza Farré, la periodista especialitzada en comunicació política i pública Natalia Touzon, l’advocat i politòleg Didac Amat i el també politòleg Marc Sanjaume. A partir del dia 10 fins al mateix 26 en què tindrà lloc l’assemblea, els socis de l’entitat podran votar electrònicament la candidatura encapçalada per Antich, que ja va avançar en anunciar-se la renúncia de Cuixart que la prioritat de la nova direcció serà la mateixa de la darrera etapa: aconseguir una estratègia conjunta del sobiranisme.

A més de Cuixart i Mauri, la renovació suposa la sortida de Clàudia Pujol, Òscar Gimeno i Maria Majó –Jordi Muñoz ja va deixar la vocalia quan va ser nomenat director del CEO.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia