Política

Montse Bassa (ERC) acusa de covardia els socialistes

Creu que el PSOE va renunciar al diàleg per la pressió dels seus barons i per l’extrema dreta

Reclama una Esquerra forta per lluitar contra la repressió

La candidata per Girona d’ERC a les eleccions al Congrés, Montse Bassa, va acusar ahir el PSOE de “covardia” per haver-se aixecat de la taula de diàleg “quan s’estava fent un primer pas per trobar una solució política [al conflicte entre Catalunya i Espanya].” Una covardia que atribueix a “la pressió de l’extrema dreta i els barons” del partit socialista. Bassa va dir-ho durant la celebració del Dia de la República al campus de Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra, a Barcelona. La candidata gironina va admetre que té “moltes ganes d’anar-hi i dir als impulsors del 155 que no tenim por i, des del cor de Madrid i de l’Estat, lluitar contra la repressió.”

Al seu entendre, les eleccions del 28 d’abril “van de llibertats, individuals i col·lectives”. “I llibertat és no tenir por”, va concloure. Recorda que l’1-O “les porres” van oposar-se al dret de decidir i que “des d’aleshores no han aportat res més que hores i hores de falsos testimonis, amenaces i covardia”.

Bassa va considerar que si Esquerra surt reforçada de les eleccions a l’Estat tindran les eines necessàries per lluitar contra la repressió i seran capaços d’“obligar a Sánchez a seure a la taula [de negociacions]. Sense línies vermelles però, al mateix temps, sense cap xec en blanc”. A més, va reclamar diàleg “per trobar una solució política per a Catalunya, fer polítiques de justícia social i posar fi al menyspreu envers les comarques gironines”.

LA FRASE

Amb una Esquerra forta serem capaços de lluitar contra la repressió i obligar a Sánchez a seure a la taula
Montse Bassa
candidata d’erc a girona pel 28-A


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia