Política

ERC portarà a Madrid els referèndums sobre Felip VI i l’autodeterminació

Gabriel Rufián diu que vol l’escenari de diàleg previ al pressupost i assegura que “el no a tot és nefast”

L’únic bloqueig que preveu és al 155 i el feixisme

ERC té previst proposar a la mesa de diàleg amb el guanyador de les eleccions espanyoles l’impuls al Congrés d’una proposta per fer dos referèndums la pròxima legislatura. En paraules del número dos de la llista, Gabriel Rufián en el transcurs d’un esmorzar informatiu organitzat pel Fòrum Nova Economia, un “formarà part de l’històric del nostre partit i de l’anhel del 82% de la població de Catalunya”, que és el referèndum d’autodeterminació, i l’altre serà per decidir si els ciutadans prefereixen monarquia o república D’aquest últim, Rufián va assegurar que, si el Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) o el Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) no pregunten per la monarquia “potser és per alguna cosa”, tot afegint-hi que donarà suport a Podem si aquest últim partit el planteja formalment.

El candidat republicà va reclamar tornar a l’escenari previ a l’aprovació del pressupost espanyol, tot insistint que estan pel “diàleg, diàleg i diàleg” en contraposició al “no a tot” que proposen altres formacions independentistes, ja que el bloqueig “és nefast” i significaria “deixar una senyora de Lavapiés sense aigua municipal i això no forma part del nostre ADN i no ho farem”. Segons ERC, l’únic bloqueig que defensaran “és al 155, al feixisme”. Això sí, Rufián també va condicionar qualsevol suport a Sánchez al PSOE que es trobin: “Si el de la moció de censura contra Rajoy o el que veta la compareixença de Florentino Pérez a la comissió d’investigació sobre el finançament irregular del PP.”

Altres propostes que va plantejar per a la legislatura són el compliment de la llei de dependència, el traspàs total de rodalies, l’impuls del corredor mediterrani, el traspàs de les beques universitàries i un finançament “decent” per a l’educació de 0 a 3 anys, a més d’incrementar el salari mínim als 1.000 euros, defensar els autònoms i les pimes i abordar la morositat.

LES FRASES

El referèndum d’autodeterminació forma part de l’històric del nostre partit i de l’anhel del 82% de la població de Catalunya
El no a tot, el bloqueig, és nefast i significa deixar una senyora de Lavapiés sense aigua
Gabriel Rufián
Número dos de la candidatura d’ERC al congrés


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia