JOSEP MARIA RUFÍ

ALCALDE DE TORROELLA DE MONTGRÍ

«Ja estem a punt per afrontar la nova temporada turística»

–Quina valoració fa del temporal de neu i les seves conseqüències, especialment la falta de fluid elèctric?
–«A l'Ajuntament ens hem adonat que ens hem d'espavilar sols. I també de la fragilitat del sistema elèctric, i, per tant, de la seva deixadesa.»
–I més quan és un municipi amb diferents nuclis urbans, no?
–«A més, uns nuclis molt diferents els uns dels altres. Però ens n'hem sortit força bé. La ciutadania es va portar exemplarment.»
–Què cal fer ara?
–«Queda clar que cal tenir una brigada municipal ben preparada amb personal i material per poder afrontar tot tipus de problemes. Sense oblidar la policia local, per cobrir les necessitats de la gent. El 2004 ja vam patir un incendi, i el 2008, una vaga d'escombraries.»
–Això vol dir més recursos per als ajuntaments?
–«Sempre acabem allà mateix. El finançament dels ens locals és l'assignatura pendent de la democràcia. I més als municipis turístics, on es multiplica per 3 o 4 la població i cal cobrir serveis per als quals no hi ha finançament. Nosaltres, però, ja estem a punt per afrontar la nova temporada turística.»
–Què en pensa, de la mesura de Palafrugell de no pagar a Endesa?
–«Em crea dubtes. L'administració ha de posar seny, i exigir a la companyia que compleixi el seu deures de garantir el servei sempre i al 100%.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.