Política

Rebutgen l'apel·lació de Trump a la suspensió del vet migratori

La justícia va rebutjar l'apel·lació del govern de Donald Trump per restablir de forma urgent el vet a l'entrada d'immigrants als Estats Units després de la decisió judicial de tornar a obrir les fronteres als ciutadans de set països de majoria musulmana. D'questa manera es mantenen obertes les portes del país a milions d'immigrants i refugiats enmig d'un clima de contestació general, amb manifestacions a tot el país. El govern de Trump pot ara presentar recurs davant el Tribunal Suprem, una instància que està dividida entre quatre jutges de tendència conservadora i quatres d'inclinació progressista, ja que el Senat no ha aprovat encara el novè, el magistrat que podria ser crucial per desfer un possible empat. El vicepresident Mike Pence va assegurar ahir que Trump utilitzarà tots els mitjans legals per restaurar el vet migratori.

Trump tenia previst aquesta matinada parlar per primer cop des que va assumir el poder amb el secretari general de l'OTAN, Jens Stoltenberg, i, arran de la conversa que va mantenir dissabte amb el primer ministre italià, es preveu que ratifiqui el compromís amb l'Aliança.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia