Política

Puigdemont reivindica Sant Jordi com una diada de “cultura i fraternitat”

El president de la Generalitat crida a gaudir de la jornada malgrat “l’excepcionalitat” del moment

Afirma que és el moment en què es pot veure la creativitat literària i l’impuls editorial del país

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha difós un vídeo en què reivindica Sant Jordi com una diada de “cultura i fraternitat”. “És una de les aportacions que som capaços de fer com a poble i és la manera que tenim d’explicar com volem ser i de quina manera volem continuar vivint com a catalans però també oberts al món”, ha assegurat des de Berlín el també líder de JxCat. Puigdemont també ha animat la ciutadania a celebrar la diada malgrat la situació “d’excepcionalitat” i gaudir-la encara que hi hagi persones a la presó i a “l’exili” que no hi podran ser presents. A més, Puigdemont ha destacat que Sant Jordi és el moment en què es pot veure “en tota efervescència” la creativitat literària i l’impuls editorial del país. En aquest context, ha animat a fer de la cultura i la rosa un dels vehicles d’expressió de la identitat de Catalunya i de la “voluntat de ser”.

A través del vídeo, Puigdemont ha afirmat que des de fa molts anys Sant Jordi s’ha convertit en una diada de “cultura i fraternitat” i ha afegit que en els darrers anys aquesta jornada “genuïnament catalana” ha traspassat fronteres i se celebra cada vegada més en més llocs del món.

Segons Puigdemont, la cultura és un dels vectors de construcció de la societat catalana i ha animat a celebrar la diada de Sant Jordi malgrat “l’excepcionalitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia