Opinió

LA GALERIA

Les pors i les alegries

A Barcelona
i a Madrid
han guanyat formacions que mai abans havien governat
o fet oposició
com a
partits polítics

Aquesta vegada el resultat de les eleccions, tant les municipals, arreu de l'Estat, com les autonòmiques, en moltes de les seves comunitats, han sorprès, espantat, produït grans alarmes i també satisfet un gran nombre de coneguts personatges del món de la política. A Barcelona i a Madrid, per exemple, han guanyat unes formacions que mai abans havien governat ni havien estat integrades en l'oposició com a partits polítics, és a dir, unes formacions acabades de crear, com aquell qui diu. Això significa que no se'n sap res, llevat de les declaracions i promeses que han fet durant la campanya electoral. És a dir, que no sabem com actuaran des del poder perquè, com que acaben de néixer, no tenen historial polític.

Amb tot, les reaccions d'algunes figures dels partits establerts i consolidats, dels quals sí que hi ha constància de les coses positives i negatives que ha fet des que tenim democràcia, han estat celebrades, abominades i ridiculitzades a través dels mitjans escrits i audiovisuals. El cas d'Esperanza Aguirre n'és un bon exemple, i de la seva dretana vehemència se n'han aprofitat els del programa de la Sexta El Intermedio per treure'n profit i fer petar de riure l'audiència. Aquesta senyora, ja famosa per un grotesc afer amb uns policies municipals de Madrid, va acusar la jurista Manuela Carmena, guanyadora de l'alcaldia de la capital de l'Estat, d'anar contra la democràcia i de pretendre crear un soviet a cadascun dels seus districtes municipals. Naturalment, la més que probable nova alcaldessa ha atribuït aitals despropòsits a una desil·lusió gairebé patològica, fruit d'unes ganes boges d'aferrar-se al càrrec.

Al marge de les reaccions i els exabruptes més o menys verinosos contra les noves formacions que van participar en els comicis del dia 24, alguns columnistes de la premsa afí als principis de centredreta ja les havien atacat amb duresa força temps abans d'iniciar-se la campanya electoral. El periodista Hermann Tertsch va afirmar l'agost del 2014 a Telemadrid, sobre Juan Carlos Monedero i Pablo Iglesias, iniciadors del nou partit Podemos: “Y si vuelven las condiciones que ellos consideran necesarias para matar a gente, matarían a gente (...) Matarán a gente también por cuestiones políticas, ellos. No me cabe la menor duda.” Quina por, senyores i senyors!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia