Articles

Trossos

Balanç

No és estrany que en la firma de la convocatòria electoral el president Montilla fes un balanç dels quatre anys del govern que ha presidit. I no és estrany tampoc que l'intentés fer al més positiu possible, tant pel que fa a l'obra de govern com a les bondats de la fórmula tripartida. L'estrany hauria estat el contrari: que tanqués la legislatura dient que havia estat un desastre. Com a balanç pot ser més o menys encertat, però és lògic.

Valoració

El problema és que aquest balanç positiu de la fórmula no es correspon amb la percepció majoritària dels ciutadans. En les enquestes, ni tan sols els votants dels tres partits aposten gaire per repetir-lo. Pot ser que els electorats siguin injustos. Pot ser –tot i que com a excusa és massa recurrent– que hagi fallat la comunicació. Però a hores d'ara ni el balanç públic dels quatre anys és positiu ni, sobretot, la fórmula del tripartit és atractiva.

Continuïtat

Com a acte final de legislatura, el balanç positiu del president Montilla és lògic. Com a inici de campanya, és un error. Perquè si això del tripartit és tan fantàstic i ho ha fet tan bé, el natural és voler-lo repetir. I començar la campanya dient això, la planteja com un xoc entre la continuïtat i el canvi. Entre tornar a provar la fórmula del tripartit o buscar-ne una de nova. I vista la valoració de la fórmula antiga, no sembla que aquest plantejament sigui el que més convé a les forces del govern actual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.